Automaat spoelen

Voorkom problemen, laat uw automaat tijdig spoelen !  

Schakelt uw automaatbak niet meer naar behoren? Ervaart u lawaai of schakelt u automaatbak schokkerig? Dan is het misschien tijd om uw automatische versnellingsbak te laten spoelen.

Niemand vind het vreemd dat de motorolie regelmatig moet worden ververst, en toch wordt de automaat regelmatig overgeslagen terwijl deze minstens zo belangrijk is! Door hun complexe constructie met nauwe gangen en frictieplaten functioneren deze alleen optimaal met schone olie. Het is daarom verstandig om problemen met de dure automatische versnellingsbak te voorkomen en deze voortijdig door te laten spoelen met verse olie. Bij het spoelen van de automaatbak wordt niet alleen de olie ververst maar worden er meerdere liters olie onder druk door de automaatbak heen gespoeld. Op deze manier worden alle oude, vervuilde olieresten verwijderd en wordt ook de koppelomvormer goed schoon.   

Met deze methode word de kans op problemen met uw automaat aanzienlijk verkleind, en functioneert deze direct merkbaar beter. Wij beschikken bij Autobedrijf van Roon Reeuwijk B.V. over de benodigde apparatuur om uw automaatbak te spoelen. Maak dus gerust een afspraak en wij zorgen dat u weer comfortabel door het land kunt rijden.

bovag logo