APK

APK

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Wij van Autobedrijf van Roon Reeuwijk B.V. beschikken over meerdere APK-keurmeesters. Onze keurmeesters zien er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

Nieuwe regels:

Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

Benzine voertuigen:

Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-1-2013 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-1-2017, daarna 1-1-2019, daarna 1-1-2021 en daarna ieder jaar.

Diesel voertuigen:

Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-6-2014 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-6-2017 en daarna ieder jaar. Wilt u een afspraak maken voor de APK klik dan hier.

bovag logo